bűnmegelőzés

2020.06.08. 19:06

Majdnem házhoz mentek a pécsi zsaruk

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság idén is folytatja az illetékességi területén a Házhoz megyünk elnevezésű vagyonvédelmi programot.

A programsorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben hozta létre annak érdekében, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. A főkapitányság és a Pécsi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai június 2. és 7. között – a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett – Pécsen a távolsági buszpályaudvaron, a vasútállomáson, a tüskésréti szabadidőparkban, valamint a vásártéren kitelepült információs ponton várták az érdeklődőket.

A „Házhoz megyünk” programban a megelőző vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsadás mellett olyan általános prevenciós témákkal is várták a lakosságot, mint az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság, valamint a drogprevenció.

A rendőrség kéri, fogadja meg a az alábbi tanácsokat, hogy a mindennapokat ne árnyékolja be az áldozattá válás bosszúsága:

Vigyázzon értékeire, otthona megfelelő biztonságának kialakításakor az elektronikai és mechanikus eszközök alkalmazásával törekedjen a teljes szintű védelemre. Gépjárműve nagyobb védelme érdekében olyan helyen parkoljon, ahol megfelelő a közvilágítás és esetleg térfigyelő kamera is működik. Kerékpárját közterületen ne hagyja felügyelet nélkül, valamint vegye igénybe az országos „Bikesafe” kerékpár regisztrációs programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!