ez jó!

2020.06.03. 10:00

Verselnek a balatoni peronokon

A tavalyi „Vers a Parton” után idén elindul a „Vers a Peronon” irodalmi akció is.

A MÁV is csatlakozott a tavaly indult Vers a parton kulturális kezdeményezéshez. Idén Vers a peronon címmel már 13 Balaton-parti vasútállomáson is hallhatók magyar költők versei.

 

A tavaly nyáron Balatonalmádiban, az Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett, nagysikerű Vers a parton irodalmi eseménysorozathoz idén a vasúttársaság is csatlakozott; Vers a peronon címmel bővül a program június 4-étől szeptember 6-áig. Ebben az évben is a nemzeti összetartozás napján indul a verselés, a szomorú 100. évforduló miatt Juhász Gyula Trianon című versével.

A 95 nyári napon összesen 38 verset hallgathatnak meg az érdeklődők a balatonalmádi, a balatonfűzfői és az alsóörsi strandokon, valamint 13 vasútállomáson: Alsóörsön, Balatonalmádiban, Balatonbogláron, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, Balatonszárszón, Balatonszemesen, Fonyódon, Keszthelyen, Révfülöpön, Siófokon és Zamárdiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!