figyelem!

2020.07.13. 13:51

Több helyen is permeteznek éjjel Pécsen

A Biokom Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint szerint a társaság július 13-án végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken az előző héten elmaradt permetezési munkák pótlását egyes kiemelt helyszíneken lévő faegyedek tekintetében. A vegyszeres növényvédelmi munkákra a levéltetvek felszaporodása és károsítása miatt van szükség.

Forrás: Biokom Nonprofit Kft.

A hétfői permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A kezelendő faegyedek közelében lakók türelmét kérik a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat éjszaka végzik, így kérik az érintett lakosságot, hogy az általa fontosnak tartott intézkedéseket (ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.) a melléklet táblázatban foglalt időpontok szerint este végezzék el. (Váratlan időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

Helyszín

fafaj

db

Berek sétány

csepleszmeggy

8

Diana tér

szivarfa

5

Diana tér

hárs

14

Diana tér

juhar

12

Szondi sétány

hárs

27

Melinda u.

mamutfenyő

2

Rókus sétány

csepleszmeggy

11

Összesen:

79

A munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!