földbirtokos

2020.07.03. 09:23

A jelentésbe 500 milliós földbérlettel került be Szigetvár polgármestere

B. M.

Debrecen, 2019. július 27. A jövõ évi gabonatermés megalapozására, a vetõmag genetikai tisztaságának megõrzésére diákok idegenelik az Agrárgazdaság Kft. búza vetõmag ültetvényeit Kismacs határában. A társaság a 400 hektáros területen 70 diáknak ad nyári munkalehetõséget, ahol elsõsorban hazai, martonvásári és szegedi nemesítésû búza vetõmagot állít elõ. A munkavállalók az ültetvény bejárva eltávolítják a fajtaidegen egyedeket. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A város polgármestere előkelő helyre került abban a jelentésben, amely rendszeresen szemlézi, veszi górcső alá a legnagyobb földbirtokosokat, állami földekre való pályázókat. Az MTA doktora, volt államtitkár Ángyán József professzor nevéhez köthető, idén megjelent Baranya megyéről szóló legfrissebb jelentésében arról ír, hogy az egyébként 360 ezres lélekszámú megyében az elárverezett földterület 11 százalékát a 11 ezer lakosú Szigetvár árverezői szerezték meg, akik összesen 1,5 milliárdos ajánlatot tettek.

A jelentésben az szerepel, hogy legtöbbet a városból a Vass család és üzleti érdekkör szerezte meg: a nyertes érdekeltségek rangsorát ők vezetik. A jelentés szerint az előző választáson MSZP-DK támogatással induló dr. Vass Péter polgármester 173 hektárt nyert el, míg üzlettársa és egyben egyik családtagja összesen 109 hektárt.

A jelentés szerint „ők együttesen nem kevesebb mint 282 hektár, csaknem kizárólag a saját érdekeltségükbe tartozó Szigetvári Hús Kft. 2019-ig, illetve 2036-ig bérelt földjeire tettek közel 500 millió forint értékben nyertes árajánlatot”.

Kerestük Vass Pétert is, hogy véleményezze a jelentésben foglaltakat, amiben kiemelten foglalkoztak a városvezetővel, de nem válaszolt.

A dokumentumban egyébként megjegyzik, hogy a polgármester és családjának érdekeltségi körébe tartozik még a húsos cégen kívül trafik, állatorvosi rendelő és patika is.

Címkék#Vass Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!