Mánfa

2020.07.25. 12:58

Az árvízvédelmet segítené a pályázat

Lemondott a korábbi pályázati támogatásról, és új igényt adott be a mánfai önkormányzat a Baranya-csatorna mánfai szakaszának mederrendezését is magában foglaló fejlesztésre.

W. K.

Mintegy 50 millió forint támogatást nyertek 2017-ben a beruházásra, ám a kivitelező kiválasztására indított közbeszerzési eljárások eredménytelenül zárultak. A beérkezett ajánlatok meghaladták a rendelkezésre álló összeget, azt követően csak egyetlen ajánlat érkezett, a harmadik eljárás esetében pedig kiderült, hogy a tervezett keretből megvalósíthatatlan a projekt, mivel a tavalyi vis maior események – amikor is az özönvízszerű esőzés újabb károkat okozott – nagymértékű mederváltozásokat okoztak.

Nyilvánvalóvá vált, hogy új tervek és több pénz szükséges a helyreállításához. Miután azonban ugyanazon megvalósulási helyre, azonos céllal csak egy érvényes pályázat adható be, az elnyert 50 millióról lemondott a település, bízva abban, hogy a 100 milliós támogatásra benyújtott pályázatuk – ami jelenleg elbírálási szakaszban van – sikerrel zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!