Vizit

2020.07.14. 13:19

Cégeket, üzemeket látogattak a kamara táborozói

Három héten keresztül, minden nap különböző baranyai vállalkozásokhoz jutott el közel 50 gyermek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett #ajelenajövőd pályaorientációs nyári táborban.

Zs. K.

A tematikusan felépített heti turnusban szervezett tábor első napja mindig az önismeretről, pályaismeretről és a csapatépítésről szólt, melyet Monoszlainé Bors Ágnes tréner vezetett. Erre azért van szükség, mert a tapasztalatok szerint sok esetben ugyan már van elképzelése a gyermekeknek a jövőjükkel kapcsolatban, de nem tudják megfogalmazni, sokszor még saját maguknak sem.

A tréninget követően indultak a napi interaktív programok, céglátogatások, műhelyfoglalkozások. A gyerekek többek között jártak a Mol Zrt. pécsi logisztikai telephelyén, Szalántán, egy óriási kamionjavító telephelyen, a Biokom Eperfás úti hulladékkezelő telephelyén is.

A Tettye Forrásház Zrt. munkatársai azt mutatták meg a gyermekeknek, hogy milyen nagy és szorosan összekapcsolódó „gépezet” teszi lehetővé azt, hogy a felhasználóhoz magas minőségű víz juthasson el. A Spitzer Silo Pécs Kft.-nél óriási, monumentális silók között ismerték meg a gyártási folyamatot. A gyerekeket lenyűgözte, hogy egy nagy „lapnyi” csillogó alumínium alapanyagból hogyan lesz egy precízen megalkotott tartály.

A céglátogatások és műhelyfoglalkozások után mindig jutott idő az aktív pihenésre is: Mecsextrém, Laser Corner, kirándulás a TV-toronyba, fagyizás a belvárosban és a „felhők felett”, foci, városnéző kisvonat és táborzárás a Blöff Bisztróban egy hatalmas hamburger mellett.

A jó gyakorlat

A Lafarge Cement Magyarország Kft.-nél a gyerekek megismerkedtek az innovatív megoldásokkal, a királyegyházi üzem bejárása után kis formákat öntöttek betonból. A Magnus Air­craft Zrt.-nél megtapasztalták, milyen a XXI. századi csúcstechnológia a repülőgépgyártásban, lépésről lépésre megnézték hogyan épül fel egy kisrepülőgép. Emlékezetes volt a Gangel Benjámin Férfiszabóságánál tett látogatás is, ahol a fiúk ültek a varrógép mögé: szájmaszkot varrtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!