kultúra

2020.07.03. 18:25

Dallamos rockzenére dobog a Sárkányszív

Mesés történelmi játék felnőtteknek és az ifjúságnak. Körülbelül így lehetne röviden jellemezni a Sárkányszív című musical ősbemutatóját, amelynek kétórás színházi előadása július 24-én 21 órakor lesz Orfűn.

Mészáros B. Endre

Az országban igen kevés helyen láthatunk a nyáron szabadtéri színjátékot, a vadonatúj musicaleket pedig egy kézen meg lehet majd számolni. Nagy Lajosnak, a magyar történelem egyik legnagyobb hatású királyának (három tenger mosta uralkodása alatt az országot), és Luxem­burgi Zsigmondnak a hatalomváltásáról szól a XIV. századi történet, valamint az egyetlen és ma is létező magyar Sárkány Lovagrendről – tudtuk meg az író, rendező, producer Moravetz Leventétől.

Örömteli zenével, melyet Szolnoki Péter, a Bon-Bon együttes tagja alkotott. Orfűn, a Nemzeti Lovasparkban lesz a bemutató, mely a HadArt Színház, a Pécsi Harmadik Színház és a Moravetz Produkció közös előadása. Több mint hetvenen lesznek színen, a színművészek mellett láthatunk tánckart, tűz­zsonglőröket, mazsoretteket, lovaskaszkadőröket is. Nem lovasszínház, de szerepelnek lovak is a darabban, vázolja a kereteket a rendező. S hogy kik a főszereplők? Nagy Lajos királyt Sasvári Sándor, Luxemburgi Zsigmondot a fiatal Lukács Dániel, a Sárkány Lovagrend fejét Besenczi Árpád alakítja, Mária hercegnőt pedig Kardffy Aisha. További karakterekben pedig színre lép Gergely Róbert, Rudán Joe (aki ezúttal nem csupán énekes lesz), Götz Attila, Csengeri Attila, László Csaba, Beleznay Endre, Bot Gábor és még sokan mások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!