megelőzés

2020.07.15. 10:01

Fontos a biztonság strandoláskor is

Tanácsadással várják a strandolókat a Pécsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a Hullámfürdőben a nyár folyamán.

M. R.

Fotó: Laufer László

A „Házhoz megyünk” program keretében települnek ki hétvégente a rendőrök a strandra, ahol a prevenciós ajánlások mellett arról is meggyőződhetünk, hogy mennyire hatékonyak a különböző zárak, valamint a riasztó- és kamerarendszerek.

A bűnmegelőzési szakemberek egyébként a strand által szervezett többhetes úszótáborra is érdekes programokkal és hasznos tanácsokkal készülnek, amelyek során a nyár, valamint a drog és az internet veszélyeiről is beszélnek majd a táborozó gyerekeknek.

Persze nemcsak a pécsi fürdőben fontos a biztonság, éppen ezért Szigetváron is kerékpárral járőröznek a rend­őrök augusztus 31-ig a várnál, a gyógyfürdő területén, a belvárosban és a parkolókban. A Strandrendőrség elnevezésű közbiztonsági és bűnmegelőzési program a városba érkező turisták biztonság­érzetét, valamint az alkalmi lopások és gépkocsifeltörések megelőzését szolgálja, de útbaigazításért és segítségnyújtásért is fordulhatnak hozzájuk a városba érkezők.

A strandon történő lopások megelőzése érdekében egyébként elég megfogadni pár egyszerű tanácsot, így például azt, hogy értékes tárgyakat – telefont, tabletet vagy nagyobb összegű készpénzt – ne vigyünk magunkkal, amennyiben ezekre mégis szükségünk van, akkor tegyük a fürdők értékmegőrzőibe. Ha pedig elmegyünk úszni, fürdeni, akkor ne hagyjuk felügyelet nélkül a táskákat, csomagokat, vigyázzunk rájuk felváltva a velünk együtt érkezőkkel. A megelőzés érdekében a kocsinkkal is őrzött parkolóban vagy kijelölt helyen parkoljunk, és figyeljünk, hogy ne maradjon érték sem az utastérben, sem a csomagtartóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!