extrém kihívás

2020.07.13. 07:00

Jó célt szolgál az Iron Bike kerékpáros túra

Egy ultrahangkészülékért is tekert Zsiga Csaba.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az Iron Bike 2020-at, azaz Magyarország legextrémebb kerékpáros túráját elsőként teljesítve hívta fel a figyelmet a daganatos gyerekek megsegítésére és gyűjtött adományokat Zsiga Csaba, a Bianchi nagykövete, aki szombaton este érkezett Pécsre.

A túra 6. napján Szegedről tekert Bajára, majd onnan a villányi borvidék felé, ahol a siklósi várat is meghódítva érkezett a megyeszékhelyre, az Eurakvilo Alapítvány otthonába.

 

A sportolónál 2018 októberében diagnosztizáltak rossz­indulatú daganatot, amit azonnal megműtöttek, ezt az elmúlt másfél évben további 12 beavatkozás követte. Május végén is súlyos melanomaműtéten esett át, de évek óta hajtja a gyógyulás iránti erős vágy, ezért már újra kerékpáron koptatja az aszfaltot.

„A panaszkodás lassan életünk része, és önmagunkon kívül ritkán vesszük észre azokat, akiknek igazán szükségük lenne a támogatásra.”

Zsiga Csaba üzenete, hogy kerekedjünk felül a hétköznapi problémákon, és vegyük észre a környezetünkben a valódi nehézségekkel küzdő embereket.

A bringázás során a daganatos gyermekeknek az Eurakvilo Alapítvány közbenjárásával gyűjtenek, hogy a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályán gyógyuló kicsik felépülését egy 9 millió forint értékű új ultrahangkészülék is segítse.

A pécsi a hét magyarországi Gyermekonkológiai Centrum egyike, ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek.

Az Iron Bike 2020-at teljesítő sportember július 6-án indult a Magyar Turizmus Média/Bringazas.hu által megálmodott útvonalon, a túra célja a kerékpáros sport népszerűsítése, illetve Magyarország turisztikai látnivalóinak bemutatása, mindezt úgy, hogy közben az extrém teljesítmény egy jó célt is szolgál.

Az Iron Bike 2020 név a teljesítménytúra évére és a megtett kilométerek számára is utal, hiszen 7 nap alatt, közel 300 települést érintve, napi 300 km bringázással több mint 2000 kilométert tesznek meg a sportolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!