Ha kutyameleg van...

2020.07.17. 17:30

Jólesik a hűsítő csobbanás az ebeknek is a népszerű strandon

Igazi kánikula volt a hétvégén, és a nagy melegben nemcsak az embereknek, hanem az ebeknek is jólesett a hűsítő csobbanás.

T. V.

Néhány évvel ezelőtt még problémát jelentett a baranyai gazdiknak a nagy meleg, hiszen nem tudták hova vinni az állatokat hűsölni. A 2017-ben megnyitott fürdőhely megoldást jelentett erre a problémára, a régi 6-os út mellett egy korábban horgásztóként üzemelő tó partján nyílt kutyastrand. Az ebek itt szabadon csobbanhatnak, a gazdák viszont csak saját felelősségükre vállalhatják a merülést, ám a parton kialakított pihenőkből mindig szemmel tarthatják a házi kedvenceket.

Hétvégén mi is ellátogattunk a strandra egy kis felfrissülés céljából. Velünk volt természetesen a kutyánk is, az autóból kiszállva már emlékezett a helyre, ahol tavaly is nagyokat pancsolt, így egyből a bejárat felé vette az irányt. A strand vezetőjétől, Baranyi Erikától megtudtuk, hogy a legtöbben hétvégén látogatnak el hozzájuk, főleg akkor, amikor nincs túl hideg, de annyira meleg sem. A 25-30 fok az ideális fürdőidő az ebek számára, ha ennél melegebb van, már ők sem élvezik annyira felhőtlenül az időtöltést a tűző napon.

A strand igazi kutyaparadicsom, örömmel tapasztaltuk, hogy a területet úgy alakították ki korábban, hogy kisebb és nagyobb testű kutyusok is élvezhessék a merülést, hiszen a víz fokozatosan mélyül. Így a strandon tudnak fürdeni a négylábúak, még akkor is, ha nem tudnak úszni, s a több száz méteres partszakaszon van egy kis homokos rész, ahol a kisebb ebek is könnyedén befuthatnak a vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!