ajándék

2020.07.01. 18:38

Lélegeztetőgépet kapott a sürgősségi betegellátó osztály

Modern lélegeztetőgépet adományozott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályának a pécsi székhelyű Kontakt Elektro Kft.

Fotó: Csortos Szabolcs

A gépet szerda délután vette át Miseta Attila, a PTE rektora, Betlehem József rektorhelyettes és Endrei Dóra, a Klinikai Központ elnökhelyettese. Az ünnepélyes átadás keretében köszönték meg a cég nagylelkű felajánlását.

Hirth Ferenc, a cég ügyvezető igazgatója fontosnak tartotta, hogy a lehetőségeikhez mérten a koronavírus járvány elleni küzdelemben segítsék az egészségügyi ellátást, ezért ajándékozták meg a klinikát. A mintegy 3,5 millió forintot érő lélegeztetőgép magas tudásszinttel, széleskörű lélegeztetési tulajdonságokkal rendelkezik, az invazív és non-invazív lélegeztetést is egyaránt biztosítani tudja. Alkalmas sürgősségi osztályokon, mentőautókban való használatra, vagy akár a helikoptereken is biztosítani tudja a biztonságos betegellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!