fő a figyelem

2020.08.27. 17:30

Gyakori téma a peca a mislenyi öltözőben

A kozármislenyi focisták öltözőjében nemcsak a futball jelenti a közös témát, hanem a horgászat is. A csapat tagjai közül többen is nagy pecások, köztük az egyik csapatkapitány Fenyvesi Olivér is. A középpályás eddigi legnagyobb büszkesége egy amur, amely több mint 13 kg-ot nyomott.

Szabó Dániel [email protected]

Ha éppen nem a zöld gyepen rúgja a bőrt, akkor indul is a családdal horgászni Fenyvesi Olivér, a harmadosztályban szereplő kozármislenyi focicsapat egyik vezéregyénisége, aki már egész kicsi kora óta él szenvedélyének.

– Édesapám nagy horgász, és még kisgyermekkoromban, húsvétra kaptam tőle egy másfél méteres üvegbotot. Onnantól kezdve eljártam vele pecázni, és így alakult ki a szenvedély – emlékezett vissza a futballista. – Ha nyáron leállás van a sportban, akkor közösen elmegy a család horgászni a Balatonra. Illetve, ha úgy alakulnak a hétvégéim, hogy haza tudok menni Bács-Kiskun megyébe, akkor kihasználom a lehetőséget, és ott is elmegyünk egy napra pecázni. Amikor Jánoshalmán laktam, akkor egy egyesületnek is a tagja voltam. Mióta elköltöztem, erre nincs időm, de majd, ha befejezem a labdarúgást, akkor természetesen ismét előtérbe kerül a horgászat.

Ugyan Fenyvesi általában pontyokra „vadászik”, de nem bánkódott, amikor egy hatalmas amur akadt a horogra.

– Több mint 13 kg-os volt az az amur, arra vagyok eddig a legbüszkébb – mondta a futballista. – Nem volt egy egyszerű történet, de nagyon nagy élmény volt! A fárasztás is sokáig tartott, hiszen finomszerelékkel szoktam horgászni, nem voltunk felkészülve ekkora halra. Általában a 2–3 kg-ost célozzuk meg. Nagyon szeretjük a halászlét, s édesapám pontytepertőt is szokott nekünk készíteni. Karácsonykor mindig a halé a főszerep, de máskor is szívesen fogyasztjuk.

A kozármislenyi focisták öltözőjében nemcsak a futball jelenti a közös témát, hanem a horgászat is. A keret tagjai közül többen is nagy pecások.

– Talán ez az első olyan csapatom, ahol ennyi pecás van. Elég gyakori ez téma az öltözőben. Kirchner Krisztián, Kozics Barna, Füredi Szabolcs, Horvát Gábor és Ulakity Márk is szeret horgászni, de a keretből többen is jelezték már nekünk, hogy szívesen csatlakoznának hozzánk, ha elmennénk egyszer egy közös pecázásra – fogalmazott Fenyvesi.

Versenyt is rendeznek Kozármislenyben

Szeptemberben 19–20-án rendezik meg a kozármislenyi Petőfi-Bányász Horgásztavon a 24 órás III. Mikli Tanár Úr Páros Emlékversenyt. A párok egymás mellett horgászhatnak, csapatonként két bottal, tetszőleges módszerrel, botonként 1-1 horoggal, etetőanyag-limit nincs. Gyülekező: szeptember 19. 6.00. A verseny kezdete: 8.00. Eredményhirdetés: szeptember 20. 10.00. Díjazás: 1–3. helyezett csapat, a legnagyobb halat fogó csapat, a legtöbb törpeharcsát fogó csapat. Nevezni Pécsen a Fish Master horgászboltban, valamint az egyesület taván lehet.

Még várjuk a nevezéseket!

Az augusztus 8-án indult versenyünkre még várjuk a fotókat és sztorikat a megye horgászaitól – ismét értékes nyereményekért. Nincs már sok idő teketóriázni, hiszen már csak pár nap van arra, hogy tied legyen a hónap fogása!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!