ajánlások betartásával

2020.08.13. 09:25

Idén is megtartják az egyetem gólyatáborait

A jogszabályok és az egészségügyi ajánlások betartásával bonyolítják le a rendezvényeket.

T. V.

Bükkszék, 2015. augusztus 29. Színes porfestéket szórnak egymásra tánc közben a fiatalok az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Karának gólyatáborában Bükkszéken 2015. augusztus 28-án. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Július végén kihirdették a 2020-as felvételi ponthatárokat, országos szinten közel hetvenezer elsőéves került be az egyetemekre és főiskolákra, ebből mintegy ötezren a Pécsi Tudományegyetemre. Az augusztus a gólyatáborok időszaka, melyek az ismerkedésről, a bulizásról szólnak. Mint azt néhány napja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke bejelentette, a felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatáborát a jelenlegi helyzetben is. Budai Marcell elmondta, a táborokat a járványügyi szabályok betartásával rendezik, vagyis figyelnek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, és csak ötszáz résztvevősnél kisebb táborok jöhetnek szóba.

A témában megkérdeztük a Pécsi Tudományegyetemet is, akiktől megtudtuk, hogy a Hallgatói Önkormányzat minden kari gólyatábort megszervez a hatályos jogszabályok és egészségügyi ajánlások betartásával, s azt is elmondták, hogy a személy és vagyonvédelem minden gólyatábor esetén biztosított lesz.

– Augusztus 15-e és szeptember 4-e között, 4 helyszínen szervezzük az idei gólyatáborokat. A programok elsősorban közösségteremtő, csapatépítő jellegűek, illetve elektronikus és élőzenei produkciókkal egyaránt készülünk – fogalmaztak.

A Műszaki és Informatikai Kar hallgatói augusztus 15-e és 18-a között, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar diákjai augusztus 19-e és 22-e között, míg a Természettudományi Kar elsőévesei augusztus 23-a és 26-a között Sikondán táboroznak majd. A Közgazdaságtudományi Kar hallgatói is itt lesznek, augusztus 27-től 30-ig.

Az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar gólyatáborait egyszerre tartják augusztus 23-tól 26-ig Bodajkon. Az Egészségtudományi Kar tábora is itt lesz, augusztus 27-től 30-ig. A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar elsőéveseinek a szekszárdi kollégiumban rendezik meg a tábort augusztus 25-től 28-ig. A Művészeti Kar diákjai Mattyon táboroznak augusztus 22-től 25-ig, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói pedig szeptember 1-től 4-ig Fonyódon lesznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!