sajtóközlemény

2020.08.26. 10:15

Újabb gólyatáborban mutatták ki a koronavírust, törölték a PTE táborait

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyatáborban 2 főnél, illetve az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar gólyatáborában 1 főnél a járványügyi szabályok és óvintézkedések betartása ellenére COVID-19 vírusfertőzés igazolódott. A megfertőződött hallgatók enyhe tünetekkel rendelkeznek és folyamatos orvosi megfigyelés alatt állnak – írja a PTE sajtóközleményében.

Mohács, 2020. május 12. Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról a koronavírus-szűrések elvégzésére kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a budapesti Semmelweis, valamint a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A tábor szervezői maradéktalanul betartották a fenntartói eljárásrendet, az ágazati ajánlásokat, és külön a táborra szabott házirendet is készítettek. A rendezvény legtöbb programját szabadtéren tartották, a résztvevők létszáma nem haladta meg az előírtat. A szervezők figyeltek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, több helyen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint ellenőrizték a résztvevők testhőmérsékletét is, a kötelező pretriázs kérdések feltétele mellett. Az egyetemi polgárok védelme érdekében a Pécsi Tudományegyetem az összes gólyatábor leállításáról intézkedett.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége, együttműködve a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, folyamatosan tartja a kapcsolatot a fertőzött személyekkel, valamint a tábor többi résztvevőjével is, és tájékoztatja az egyetem vezetését az érintett hallgatók állapotáról. Az egyetem campusait továbbra sem érinti a fertőzés.

Korábban írtuk:

https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-koronavirussal-fertozott-fiatalt-talaltak-a-pte-sikondai-golyataboraban-2806043/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!