Postabontás

2020.08.31. 11:50

Miért nem működtek a napokig a lámpák?

Valamit nagyon nem értek. Lassan másfél hete nem működnek a lámpák Pécsen a Rákóczi úton, később ehhez csatlakozott még a Kórház téri kereszteződés, írta olvasónk.

bama

Budapest, 2017. február 15. Gyalogosok mennek át a zebrán a szmogos, ködös idõben az Andrásy úton 2017. február 15-én. Budapesten ismét elrendelte Tarlós István fõpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérõállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérõponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mert van egy polgármestere ennek a városnak – legalábbis a Facebookon biztosan – , a megyeszékhelynek, az ország egyik legnagyobb városának állítólag, akinek az lenne a feladata, hogy rendet tegyen.

Mert ha a rendőrség sem megy ki, meg a közteresek sem – akik persze mindenféle behajtási engedélyre és parkolójegyre rámennek –, akkor vajon nem a polgármesternek kellene lépnie? Mert mindegy, hogy a rendőrségnek, vagy más hatóságnak, vagy a lámpát szerelő munkásoknak kellene szólni, ez aligha az egyszerű polgárnak lenne a dolga, de ha igen, akkor meg minek ide polgármester?

Természetesen utána vállalni kell a felelősséget!

De megértem őt, mert ha továbbra sem jön össze az a fránya szerelés – egy ilyen a város szempontjából csip-csup ügyben –, hát akkor szegény polgármestert bántanák, ami rosszul mutatna a közvélemény-kutatási eredményekben, az meg nagyon fontos. Persze lehet, hogy szólt már, de az valójában mit változtat a helyzeten, mert hát akkor vagy nem sokat adnak a szavára, vagy ha adnak, akkor is az eredmény ugyanaz: balesetveszély a belvárosban, zebrás túlélőgyakorlat kismamáknak, időseknek, sofőröknek meg reakcióidő-tesztelés.

Mindenki hibázhat, még az is, aki a ruhaboltba bemegy és vesz magának egy nagykabátot, aztán azt hordja és hordja, hiába lóg rajta mindenhol, csak hordja és csak hordja a túl nagy kabátot. Ilyenkor érdemes akkorát venni, mint ami pont illik az emberre. Érdemes lenne ezt megfontolni a Facebookozás helyett.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!