ünnepeltek

2020.08.26. 09:41

Negyedszázada aktív a nyugdíjas közösség

Az idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját a Tenkesalja Nyugdíjasklub, mely alkalomból szombaton, a Máriagyűdi Közösségi Házban ünnepeltek a tagok. A csoport évente többször jár rendezvényekre, tavaly részt vettek az Életet az éveknek Országos Szövetsége megyei szervezetének 30. évét ünneplő jubileumi rendezvényein, amelyet Baranyában Pécsváradon, Sásdon, Máriagyűdön és Komlón tartottak.

Zs.K.

A Tenkesalja Nyugdíjasklub tagjai minden jeles alkalomról megemlékeznek, az elmúlt években két 50 éves és egy 60 éves házassági évfordulót is ünnepelhettek. A kisharsányi nyugdíjasklubbal és a harkányi Harka Dalkörrel szorosabb a viszonyuk, de több településre is hívják őket.

Az első öt évben Markó Györgyné, majd tizenkét évig Schillinger Ferenc irányította a klubot. A csoport tagjai a járványhelyzet alatt is vigyáztak egymásra, főként telefonon tartották a kapcsolatot, s nagyon örültek, amikor újra találkozhattak.

A szombati, jubileumi ünnepségen kiváló volt a hangulat, kórusok, hangszeres előadás tette emlékezetessé az estét, a vacsorát követően pedig természetesen a születésnapi torta sem maradhatott el. A rendezvényen Riegl Gábor, Siklós polgármestere is köszöntötte az aktív közösséget.

Címkék#máriagyűd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!