A hálapénz is terítékre kerül

2020.09.22. 13:39

Dr. Kollár Lajos professzor az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke

Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnökének és új tagozatvezetőinek megbízóleveleit.

bama.hu

Fotó: RiTTer Doron

Úgy tűnik, ehhez a feltételek is együtt állnak – tette hozzá, kiemelve, hogy teljes átalakításra törekednek preventív személetmód alapján. Kitért a népegészségügyi megbetegedések leküzdésére tett intézkedésekre, ezen egészségprogramok bázisai az országos intézetek lettek.

Kásler Miklós szerint mindezeket a változásokat a kormány leghatározottabb támogatásával hajtják végre, törvényes és egyértelmű viszonyokat teremtve a magán- és az állami ellátórendszer között, és eljött az a lehetőség is – mondta – , hogy „komolyan foglalkozzunk a fizetésekkel és a paraszolvencia összefüggéseivel”.

A szakmai kollégium tagozatvezetőit teljes bizalmáról biztosított a miniszter. A grémium elnöke Kollár Lajos professzor, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának igazgatója lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!