Rózsafa

2020.09.23. 18:00

Egy édesanya kapta meg először a lakásvásárlási támogatást

Az augusztusi rózsafai képviselő-testületi ülésen több ügyben is döntöttek.

Tóth Viktória

Budapest, 2015. szeptember 2. Diákok nézik a Katolikus Karitásztól ajándékba kapott iskolatáskákat a VIII. kerületi Németh László Általános Iskolában 2015. szeptember 2-án. Több mint 33 millió forint értékben támogatott mintegy 5300 diákot a Katolikus Karitász augusztusban indult iskolakezdési segélyprogramjával, amely a tanév elsõ heteiben is folytatódik. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A testület egyhangúan elfogadta, hogy minden rózsafai gyermek, óvodás és iskolás is egységesen 10 ezer forint tanévkezdési támogatásban részesüljön. Továbbá egyetértettek abban is, hogy megalkossanak egy új rendeletet, miszerint ha Rózsafa községben bárki lakóingatlant vásárol, akkor az önkormányzat lakásvásárlási támogatás jogcímen egyszeri, vissza nem térítendő 100 ezer forint támogatást nyújt számára. A támogatást az ingatlanszerzést követő 90 napon belül lehet kérelmezni az önkormányzatnál.

Németh Norbert polgármestertől megtudtuk, hogy a rózsafai lakóingatlanok vásárlását ösztönző, és ezzel együtt a családok megsegítését célzó lakásvásárlási támogatás életbelépése óta először, a közelmúltban egy négygyermekes édesanya igénybe vehette az önkormányzatól az egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeni támogatást.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!