közlekedési anomália

2020.09.29. 18:11

Háborognak a lakók, megszüntetik a parkolónak használt területet

Néhány lakó miatt egy egész utcát sújtanak a Középmakár dűlőben, köszönhetően egy DK-s képviselő, Siposné Bikali Éva közbenjárásának.

B. M.

A helyiek háborognak, míg a Biokom eltüntet egy parkolót, amit két éve tettek utoljára rendbe. Bár évek óta autók parkolnak a területen, még le is szórták zúzalékkal, de a városházára egy MSZP-s laptól érkezett városházi tanácsadó, Barabás Béla szerint az „nem parkoló”, így „semmiféle parkolót nem szüntet meg senki”. Kerestük ugyanis Siposné Bikali Éva DK-s képviselőt, ám nem ő válaszolt, hanem a tanácsadó, aki azt is elmondta, hogy „a területre az utcakapcsolattal bírók szinte kivétel nélkül panaszkodtak az ottani állapotokra”, porra, szagra, közbiztonsági gondokra.

Az általunk megkérdezett lakók viszont nem értik – a szerintük ténylegesen – parkolóként használt terület felszámolását.

Mint mondták, mivel nincs elég autónak hely a 400 ágyas klinika környékén, sokan álltak meg itt, de a télen a dűlőt sem mindig takarítják le, ezért az itt lakók közül többen hagyják az autójukat itt, hogy gyalog menjenek haza. A szomszédos iskolaközpont rendezvényére, szülőire érkezőket is kiszolgálta a parkoló, hiszen a környező utcák ilyenkor mindig betelnek. A dűlőben dolgozó munkások, postások, szerelők is meg tudtak állni itt, ha a szűk utcában volt dolguk, de a terület autós kitérő is volt, hiszen a dűlőúton két gépkocsi nem fér el egymás mellett, ezért ezen a helyen kerülhettek.

Bár ezekről a problémákról a környéken mindenki tud – információink szerint –, mindössze két család panaszait meghallgatva rendelték meg a felszámolást. Úgy tudjuk, hogy a panaszosok szerint ugyanis ott buliztak és ittak, valamint intim együttléteket folytattak. Igen ám, de a terület mellett lakó idősebb házaspár ilyesmiről nem tudott, sőt, ők úgy gondolják, hogy nem parkolókat kellene megszüntetni, hanem éppenséggel újabbakat építeni, és ha valakit zavar a háza előtt egy ilyen beálló, akkor lehetőleg ő se parkoljon ezentúl más háza előtt a városban. Ha volt is, akkor sem közlekedési, hanem rendészeti probléma volt, azt rendőröknek, közterület-felügyelőknek kellett volna megoldani – vélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!