time-lapse videó

2020.09.29. 16:58

Így állították helyre a darabokra tört híres Bocz Gyula-szobrot – videó!

A vállalt határidőre elkészült Bocz Gyula Spirál 2 című Európa-hírű szobrának helyreállításával Szemerey-Kiss Balázs és Lovas Dániel kőfaragó restaurátor. A június végére befejeződött munkálatokról érdekes time-lapse videó készült.

HLB

Fotó: Bocz Ninó

Amint arról lapunk elsőként beszámolt, márciusban több darabra tört Bocz Gyula Munkácsy-díjas képzőművész Spirál 2. címet viselő, híres-neves szobra a nagyharsányi szoborparkban. A mintegy hattonnás, eszmei értékén nyolcvanmillió forintot érő alkotás azonban szerencsére nem sokáig maradt darabokban, a restaurálással megbízott Szemerey-Kiss Balázs június végére elvégezte a feladatot.

– A restaurálást határidőre befejeztük. Részünkről mindent megtettünk, hogy a lehető legprecízebb munkát végezzük el a rövid határidő és a változó időjárás (az elején sok eső, a végén trópusi idő) ellenére. Szerintem több mint sikeresnek mondható maga az eredmény – mondta akkor lapunknak a Képzőművészeti Egyetem adjunktusa, aki megemlítette, hogy magáról a helyreállítás folyamatáról time-lapse videó is készült, amit most lapunk is bemutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!