Nagyboldogaszzony ünnepe

2020.09.02. 13:00

„Közbenjár értük, hív bennünket, példát ad”

A Máriagyűdi Kegyhely főbúcsúján, augusztus 16-án, dr. Udvardy György érsek, pécsi apostoli kormányzó mutatott be szabadtéri szentmisét.

W. K.

Nagyboldogasszony ünnepe a Máriagyűdi Kegyhely főbúcsúja, amelyet az ezt megelőző napon, augusztus 15-én ünnepelt az egyház.

– Augusztus kiemelt ünnepére megannyi településről, például Villányból, Sellyéről és környékéről, Paksról, Abaligetről, illetve Pécsről is érkeztek hívek, csakúgy, mint a horvát és német közösségek tagjai – áll a Pécsi Egyházmegye beszámolójában. Az ünnepi szentmisén az olvasmány horvát, míg a szentlecke német nyelven hangzott el, majd dr. Udvardy György érsek, pécsi apostoli kormányzó emlékeztetett: azt ünnepeljük, hogy a Boldogságos Szűz Mária földi pályájának befejeztével testestül, lelkestül fölvétetett az Isten dicsőségébe, és ott mint az egyház első terménye közbenjár értük, hív bennünket, példát ad számunkra.

– Máriának, akinek öröm van szívében, ismeri az ő Istenét, aki szeretettel fordul gyermekei felé, aki hűséges, beteljesíti az ígéretet. De nem csak ismeri, bízik benne! – mondta, és ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: amikor valakire azt mondjuk, ismerjük őt, viszont nem merjük rábízni magunkat, akkor valójában nem ismerjük, valami még távol tart tőle. – Mert csak azt ismerjük jól, akire rá merjük bízni magunkat kérdések és bizonytalanság nélkül – olvasható a Pécsi Egyházmegye eseményről szóló beszámolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!