cicaharc

2020.09.12. 10:42

Több baranyai MSZP-s is egymásnak feszül

A közvélemény-kutatások szerint az MSZP a pécsi születésű Tóth Bertalan elnöksége alatt a népszerűségének mélységeit járja meg, most mégis a közelgő elnökválasztáson az őt támogató Csaba István pécsi önkormányzati képviselőt választották meg az MSZP megyei elnökének.

B. M.

Budapest, 2019. október 24. Tóth Bertalan, az MSZP vezérszónoka felszólal a 2018-as központi költségvetésérõl szóló törvény végrehajtásáról szóló javaslat (zárszámadási törvény) általános vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. október 24-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ez azért is érdekes, mert ellenfele az a Szakács László parlamenti képviselő volt, aki Tóth elnökhelyettese az országos vezetőségben.

Szakács nagy pofont kapott, hiszen a baloldali sajtó szerint az egyébként a lakosság előtt szinte teljesen ismeretlen Csaba Istvánra 63-an, míg rá 22-en voksoltak. Szakács azért égethette meg magát, mert az országos tisztújításon – a szintén pécsi születésű – Mesterházy Attila mellé állt, aki Tóthtal szemben bejelentkezett az MSZP társelnöki posztjáért.

Könnyen lehet, hogy a megyei választáson elért eredmény egy újabb helyi belső harcot indít el az amúgy is gyengélkedő szervezeten belül, hiszen legutóbb a mohácsi elnökük intett búcsút a pártnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!