Gloria Victis

2020.10.17. 08:00

A döntőbe jutottak a siklósi diákok

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium három csapata is bejutott a Rákóczi Szövetség által meghirdetett Kárpát-medencei Történelem Verseny, a „Gloria Victis” országos döntőjébe.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium facebook

A bejutáshoz az elmúlt tanév végén egy aktuális témával kapcsolatos, többféle feladattípust is tartalmazó feladatlapot oldottak meg sikerrel a diákok. A verseny idei témája a trianoni béke-előzmények és következmények volt. A több száz csapat közül a siklósi diákok a legjobb hatvanba kerültek. A vírushelyzetre való tekintettel a döntő írásbeli és szóbeli fordulóját is online bonyolítják le október 22-én és 23-án.

A csapatok tagjai: Cosic Klara, Remmert Olívia, Szegedi Zsófia, Mester Péter, Müller Tamás, Kovács Kolos, Nagyváradi Mátyás, Mesic Ervin és Kincses Adrienn.

A Gloria Victis rendezvénysorozat a Kárpát-medencei magyarságért tevékenykedő Rákóczi Szövetség legnagyobb rendezvénye. A történelmi vetélkedő három fordulós csapatverseny, melyre minden Kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskola nevezhet csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!