verseny

2020.10.11. 13:20

A legjobb lehet a Zengő kilátó idén

Az Év Kilátója címet kaphatja meg a nemrég átadott Zengő kilátó, ami bekerült a tíz legjobb pályázat közé az Aktív Magyarország versenyében.

M. R.

Az ország minden részéről öszszesen 177 nevezés érkezett az elmúlt hetekben, a szakmai zsűri ezekből válogatott ki tízet, amelyekre most már bárki szavazhat az Aktív Magyarország közösségi oldalán.

A Zengő kilátónak a versenyben olyan vetélytársai akadtak, mint a Galya-kilátó, az Írott-kő kilátó vagy a badacsonytomaji Kisfaludy- kilátó, nem árt tehát a támogatás. Szavazni a Facebookon közzétett fénykép kedvelésével lehet október 16-ig. Az Év Kilátója címet az az építmény nyeri el, amelyre a legtöbb voks érkezik.

A Zengő csúcsán álló kilátót július végén adták át, a 22 méter magas építmény tetejére 112 lépcsőfok vezet. A Dél-Dunántúl legmagasabb pontjáról jól láthatók a Mecsek gerincének csúcsai, dél felé a Szársomlyó és Tenkes-hegy, kelet felé a Mórágyi gránitrög hullámos háta, tiszta időben pedig akár a Badacsonyt, a Drávát kísérő ártéri erdőket és a horvátországi Papuk-hegységet is láthatjuk.

Az új, acélszerkezetű kilátó egyébként egy régi geodéziai torony köré épült, annak használatát azonban 2010-től életveszélyre hivatkozó felirat tiltotta.

https://www.facebook.com/media/set?vanity=aktiv.magyarorszag&set=a.1027259351049809

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!