új testület alakul

2020.10.09. 07:00

Be kell hozni a lemaradást Mohácson

Pénteken tartja alakuló ülését az új összetételű mohácsi képviselő-testület. Hargitai János, a mohácsi választókerület kereszténydemokrata országgyűlési képviselője ennek kapcsán a Mohácsi Újság.hu-nak azt mondta, az elmúlt egy év elvesztegetett idő volt, azonnal munkához kell látni, be kell hozni a lemaradást, már csak azért is, mert a városnak 43 elnyert pályázata van.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Mohács, 2020. szeptember 24. Pávkovics Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a szeptember 27-i idõközi önkormányzati választás polgármesterjelöltje a mohácsi Duna-hídról tartott sajtótájékoztatón Mohácson 2020. szeptember 24-én. A jövõ év elsõ felében lezárulhat a híd tervezése, így a kiviteli közbeszerzés sikeres lezárultát követõen, és minden szükséges feltétel teljesülése esetén akár másfél-két éven belül megkezdõdhet a létesítmény kivitelezése. MTI/Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Az időközi választás eredményének ismertetésével, majd Pávkovics Gábor, Mohács új polgármestere eskütételével kezdődik pénteken az új összetételű képviselő-testület alakuló ülése.

A képviselők alpolgármestereket is választanak, Pávkovics Gábor korábbi közlése szerint Csizmadia Csabát és – külsősként – Cserdi Áront javasolja a posztra.

– A voksolás eredményének ismeretében egyértelmű, hogy a korábban megkezdett munka folytatására szavaztak a mohácsiak – fogalmazott Hargitai János. – Ezúton is köszönjük a bizalmat. Ugyanakkor tény, hogy két egyéni választókerületben bár szoros eredmény született, de veszítettünk. A következő időszak feladatai közé tartozik, hogy a nem ránk szavazók hangját is meghalljuk, megértsük, miért voksoltak ellenünk, s ha kell, hajtsuk végre a szükséges változtatásokat, hogy az ő bizalmukat is elnyerjük a következő választáson.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte, az elmúlt egy év elvesztegetett idő volt, így a képviselőknek, s a végre ismét a régi kerékvágásba visszazökkent hivatali dolgozóknak azonnal munkához kell látniuk.

– Negyvenhárom elnyert pályázata van a városnak, az a cél, hogy ezek is meg is valósulhassanak. Nincs mire várni, gőzerővel neki kell állni dolgozni. A tervezett nagyberuházások, például a mohácsi híd vagy a Mohács500 program kapcsán is kulcsszerep vár majd az önkormányzatra, az előrehaladás érdekében együtt kell működniük a kormányzattal.

– Ehhez most minden adott, a nemzeti oldalnak abszolút többsége van a képviselő-testületben, s a hivatalban dolgozó kiváló szakemberek is visszanyerték önbecsülésüket – szögezte le Hargitai János.

A képviselő a város korábbi polgármesterének – általa elismert – éjszakai akciójáról szólva (amikor a választást követő éjszakán zseblámpákkal felszerelkezve bement a városházára, s onnan dobozokkal távozott) úgy fogalmazott: „ha vége egy meccsnek, a szerelést kell leadni, s nem magunkkal vinni a szertárat„.

Hozzátette, a helyzet jogi szempontból egyszerű, az új polgármester jogviszonya a választás napjától kezdődik, azaz akkor, amikor a látogatók megérkeztek az épületbe, már Pávkovics Gábor volt Mohács polgármestere.

Ettől függetlenül a régi városvezető az átadás-átvételkor személyes tárgyait magával vihette volna, például, ha az irodájában lett volna egy plüssmaci, akkor természetesen azt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!