PTE

2020.10.17. 13:20

Mentorokkal segíti az egyetem a középiskolásokat

A Pécsi Tudományegyetem Sportpálya néven mentorprogramot indít a középiskolákban tanuló, kiemelkedő sporteredményeket elért diákok számára.

T. V.

Forrás: Shutterstock

Első lépésként egy kérdőívvel feltérképezték, hogy Baranya, Somogy és Tolna megye adott intézményeiben hány diák lehet érintett a témában. Kilenc intézményből, 15 sportágat képviselve, 44 diák jelentkezett a programra – tudtuk meg a PTE-től.

A program során lehetőséget biztosítanak egyéni konzultációkra, problémakezelésre, csoportos és egyéni életpálya-, karrier- és pszichológiai tanácsadásokat szerveznek a sportolók számára. Meghívást küldenek a programban résztvevő diákoknak az egyetem által biztosított sportirodai rendezvényekre, a felvételivel kapcsolatos tájékoztatókra.

A későbbiekben, igény esetén koordinálják számukra az egyéni óralátogatásokat, egyetemi, kari, vagy akár online rendezvények látogatását. Kérésükre a felvételi tárgyakból felkészítő mentort is biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!