na végre!

2020.10.24. 20:00

November elején nyit a szupermarket a Konzum áruházban

Lassan-lassan elkészül a Konzum Áruház alsó szintje. Idén májusban az ingatlan tulajdonosa jelentős felújítás miatt az alsó szint egy részét bezáratta, akkor lapunk azt írta, hogy a tervek szerint öt hónapig tart a munka vár.

Zs. J.

– A Konzum épületében lévő szupermarket területét bérlőként üzemeltetjük. Az ingatlan tulajdonosa az egész épületrészen felújítást, átalakítást végez. Ennek készültségi foka határozza/határozta meg azt, hogy mi mikor kezdhetjük meg az üzlettérben a kialakítási munkákat – közölte lapunkkal Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója. – Az üzlet tervezett nyitása november első hete, és az üzlet kialakításának, berendezésének költsége meghaladja a 200 millió forintot – tette hozzá.

Az eladótérben valamennyi berendezést – a hűtött és hűtetlen gondolákat – kicserélik, cserélték a padozatot, a világítást, teljes technológiai felújítás történt. Továbbá az üzlettéren kívül megmarad a helyben sütés, és „grillsarkot” alakítanak ki. Mint érdeklődésünkre közölték, minőségében és hangulatában is elegáns, belvárosi, a mai kor színvonalának és vásárlói igényeinek megfelelő áruházat nyitnak ki november elején a belvárosban.

Korábban a Konzum Áruház belső terében kapott helyett a virágárus, a kulcsmásoló és cipőjavító, illetve az órásmester, akik a munkálatok idejére a Kossuth téri utcafronti épületrészbe költöztek. Lapunknak elmondták, ők még november elején biztosan a mostani helyükön maradnak, majd később valószínűleg visszatérnek a felújított áruház belső részébe.

Kevesen tudják, hogy a pécsi Konzum Áruház 1976-ban nyitotta meg kapuit, és az 1980-as, 1990-es években az ország egyik legmodernebben felszerelt bevásárlóközpontja volt. Itt volt először mozgólépcső, itt vezették be a vonalkód-leolvasó rendszert a pénztáraknál, és itt tudott a nagyközönség először fénymásolni Pécsen. Mint a áruház a saját honlapján írta, akkor egy lap fénymásolása egy forintba került, vagyis annyiba, mint amennyibe egy gombóc fagyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!