Ez mégis hogy?

2020.10.15. 10:45

Több mint egy mázsányi evőeszköz került elő a szennyvíztelepen

A sokat látott szakembereket is meghökkentő mennyiségű evőeszköz került elő a héten a pécsi szennyvíztisztító telep egyik felújítás alatt lévő berendezésének belsejéből. 

bama.hu

A szennyvízben felbukkanó evőeszköz nem ismeretlen a Tettye Forrásház Zrt. munkatársai számára, hiszen naponta akad fenn kanál, villa, kés a szűrőrácsokon, gépeken.

Ezúttal azonban csaknem 150 kilogrammnyi fém evőeszközt szedtek ki egy berendezés belsejéből, amikor az esedékes felújításra készülve szétbontották a 6 éve beüzemelt szerkezetet.

Feltehetően az éttermek, iskolai menzák, kifőzdék ételmaradékával együtt érkeztek a szennyvízzel és kötöttek ki a telepen, majd több év alatt felhalmozódva lassan megtöltötték a 30 köbméteres hulladékfogadó berendezés belsőtereit.

A szakembereknek köszönhetően a kanalak útja nem ér dicstelen véget: a Tettye munkatársai – gondos fertőtlenítés után – ezekből az evőeszközökből is fémszobrokat készítenek, tovább gyarapítva a pécsi csatornarelikvia kiállítás részét képező madárrajt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!