Ebrendészet

2020.11.23. 13:35

A gazdi megtalálása a cél, nem az altatás

Várhatóan januártól megkezdi működését a siklósi ebrendészeti telep.

Zs. K.

Várhatóan januártól megkezdi működését a siklósi ebrendészeti telep. Siklóson korábban a helyi állatvédő egyesület és az önkormányzat is alakított ki kenneleket a befogott kutyák elhelyezésére, emellett azonban épült egy modern, a szabályoknak megfelelő gyepmesteri telep is, melynek a működésére – az engedélyek beszerzése és a működési szabályzat meghatározása után – hamarosan lehetőség nyílik. Mint ismert, az önkormányzat kötelező feladata a település belterületén a kóbor állatok befogása, az elhullott állatok elszállítása.

Az ebrendészeti telep működésénél a város szeretné bevonni a helyi állatvédő egyesületet is, ugyanis nem az a cél, hogy a kutyákat elaltassák. A jogszabály szerint, ha 15 napon belül nem találják meg a befogott állat gazdáját, akkor sajnos kénytelenek elaltatni az állatot, ám ekkor – amennyiben a kutyák egészségi állapota megfelelő – az állatvédők átvehetik a kutyát, hogy örökbefogadót találhassanak számukra.

A siklósi Tenkesalja Állatvédő Egyesülettel együttműködve azon dolgoznak majd, hogy a kutyák mielőbb gazdára találjanak. Miklós-Takács Marietta városgondnoksági csoportvezető elmondta, ha hatósági rendelkezésre egy kutyát a környező településekről kell a siklósi telepre vinni, azt – szabad kapacitásuktól függően – díjszabás ellenében megteszik. Az érintett település jegyzőjének kell gondoskodnia arról, hogy megtalálják az állat gazdáját, illetve a település önkormányzatának kell fizetnie a napidíjat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!