Gyűjtés

2020.11.11. 14:00

Áron álma, hogy a testvérével játszhasson

A mindennapokban szükséges kezelésekre és egy reményt adó műtétre gyűjtenek egy 4 éves bükkösdi kisfiú szülei.

Zs. K.

 

Születése után besárgult, amely ráhúzódott a májára és a központi idegrendszerére. Később kiderült, hogy a hallása és a látása is jelentős károsodást szenvedett.

– Áront hetente kétszer visszük óvodába, egyszer úszni, egyszer a Borsóházba Pécsre (Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ), emellett konduktor és korai fejlesztő is rendszeresen foglalkozik vele

– mondta Mikoly Tímea, az édesanya. A kezelések és foglalkozások közül azonban csak a korai fejlesztés az ingyenes, a többi, illetve heti többszöri Pécsre bejárás igencsak megterheli a családi kasszát, főként úgy, hogy csak az édesapa tud dolgozni, hiszen az édesanya a nap 24 órájában Áronnal van.

A szülők mindemellett folyamatosan keresik a további lehetőségeket a fiuk fejlesztésére, és rá is találtak a Nazarov-féle műtétre, nagyon örülnének, ha Áron lehetőséget kapna ettől a módszertől is.

– Ez egy 5-10 perces műtéti beavatkozás, amely során az idegszálakat fellazítják, majd egy hónap pihenő után intenzív kezelés következik

– magyarázta Mikoly Tímea. Februárban már sikerült egy ilyen műtétre elmenniük, ám a beavatkozás eredményességét a járvány első hullámában bevezetett intézkedések meggátolták. A szülők minden lehetőséget meg szeretnének adni a gyermeküknek, hiszen ők látják a fejlődést Áron mozgásán, és elmondásuk szerint az akaratereje is szembetűnő, főleg akkor, amikor meglátja a bátyját.

A jó szándékú adományozóknak köszönhetően, és többek között az Alma Együttes támogatásából nemrégiben sikerült akadálymentessé tenni a házuk udvarát. Ezen kívül a drávacsepelyi Hosszú-tó horgászai 110 ezer forintot gyűjtöttek, melyet Tímea Áron úszásóráira és a Borsóházban igénybe vett kezelésekre fizetett be. A szülők az „Áron álma minden áron” elnevezésű Facebook-oldalon teszik közzé a fiuk állapotával kapcsolatos aktuális történéseket. A segíteni szándékozók itt minden információt megtalálnak a kisfiúval kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!