Visszatér a Karády-érzés

2020.11.02. 14:00

Dévényi Ildikó rendezőnek állt, a modell pedig főszereplő lesz

A Nádor sörözőben egykor a város krémje találkozott, hogy finom italok és cigarettafüst mellett például kultúráról beszélgessen. Ennek a hangulatnak újra a részesei lehetünk, amit a pódiumon beszélgetőpartnerünk, az egykori modell Lukács Melinda, valamint a rendezőként is bemutatkozó színésznő, Dévényi Ildikó fog megidézni.

Mészáros B. Endre

Forrás: Lukács Melinda

– Mi vitte a színpad felé?

– Lánykoromban rengeteg Domján Edit-lemezt hallgattam, énekelgettem és ez egyszerre szólt zenéről, valamint színjátszásról. Aztán elvégeztem egy modellképzőt, és divatbemutatókon szerepeltem. Egy nagy kozmetikai cég szépségversenyén is dobogós lettem, így pénzintézeti és tejtermék reklámfilmekben is szerepeltem.

– Mi következik most?

– Régóta gondolkodom egy dalos Karády Katalin felolvasóestben. Tavaly aztán a hármasiker lányaim együtt játszottak Dévényi Ildikóval a Legyetek jók, ha tudtok! színdarabban és a színművésznő egy színpadra alkalmas előadássá formálta a tervem. S azért „Karády” a cím és a tartalom, mert igen aktuális, hiszen most van halálának 30., születésének pedig a 110. évfordulója.

– Mikor, hol és hogy kell ezt a darabot elképzelni?

– A volt Nádor sörözőben, vagyis a mostani Partisanban mutatjuk be november 13–14-én, majd december 11–12-én. Dévényi Ildikónak ez a debütáló rendezése, én pedig Karádyt alakítom és a játék szövegéhez illesztett dalait éneklem. Ildikó emellett Mohácsi Ilonát, az öltöztetőnőt is eljátssza, s így nar­rátor is lesz egyben. Összességében valamiféle újrakezdés ez mindkettőnknek, egy kicsit másképpen próbálkozva a pályán.

– Aztán hogyan tovább?

– Ami most biztos, hogy az igényeknek megfelelően minden hónapban lesz a továbbiakban egy-két előadás.

– Hogy tölti most szabadidejét?

– Többnyire az ikerlányaimmal sportolunk, játszunk, sétálunk. Közösen síelünk, korcsolyázunk és együtt is utazunk.

Egy nagylány és a hármasikrek

Lukács Melinda Szigetváron született 1977-ben. Ott is nőtt fel, ének-zene tagozatos általános iskolába járt, furulyázni, majd fuvolázni tanult, az uránvárosi Testvérvárosok Terei Sportiskola felnőttképzésén érettségizett, s fiatal korában aktívan kosárlabdázott is. Kezdettől napjainkig a családi kereskedelmi vállalkozásukban dolgozik. Férjezett, négy gyermeke van. Dalma (24) Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ötödéves hallgató, hármasiker leányai: Sarolta, Kornélia és Izabella pedig 11 esztendősek. Továbbá a családhoz tartozik Csokoládé, a fekete pulikutya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!