szócsata?

2020.11.25. 17:15

Miért duzzog a pécsi polgármester? A pécsi Fidesz megmondja

Megdöbbenéssel olvastuk Péterffy Attila interjúját, amelyben „visszataszítónak” nevezte Magyarországot – közölte a Fidesz pécsi képviselőcsoportja.

B. M.

Mint írták, „ezzel a gyűlölködő kijelentésével Pécs balliberális polgármestere gyurcsányi mélységekbe jutott. Nem tudjuk, hogy őszintén gondolja-e így Péterffy Attila vagy csak végrehajtja a DK elnökétől kapott színvonaltalan és felháborító kommunikációs utasítást, de egy biztosan állítható: ezzel a vállalhatatlan mondattal bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy Pécs polgármestere legyen”.

A polgármester egy, a baloldal számára kedves lapnak adott interjúban ismét a Pécsi Nemzeti Színház új irányításának megválasztása kapcsán fejtette ki a gondolatait, állami nyomást, politikai érdekeket sejtetve a háttérben. Köztudott azonban, hogy még a szakmai zsűriben ülő önkormányzati delegáltak is egyhangúlag támogatták a megválasztott jelölteket, sőt, a színházi társulat elsöprő többsége, nyolcvan százalékuk is ugyanígy tett.

A Fidesz szerint a városvezető azért duzzog, mert saját jelöltjével ellentétben a Lipics–Vidákovics-duó lett a Pécsi Nemzeti Színház új vezetője és egyben bocsánatkérésre szólították fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!