gyomorforgató

2020.11.04. 09:23

Sertéstelep okozhatta az orrfacsaró büdösséget

Egy kozármislenyi lakos tett bejelentést nemrégiben a Baranya Megyei Kormányhivatalnál, hogy a városban néha orrfacsaró bűz terjeng az utcákon.

Zs. J.

A kormányhivatal a bejelentés alapján október végén folytatott vizsgálatot egy, a településhez közeli sertéstelepen. A kormányhivatal lapunk megkeresésére közölte, hogy a környezetvédelmi hatóság felhívta a telep üzemeltetőjének figyelmét, hogy a levegő védelméről szóló kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően a sertéstartási tevékenységgel nem okozhat a lakosságot zavaró bűzhatást.

A kormányhivatal hatósági eljárás keretében értékeli a sertéstelepen végzett tevékenységet, különösen azt, hogy a bűz terjedésének megakadályozása, csökkentése az elérhető legjobb technika alkalmazásával történik-e vagy sem. Amint ezt kivizsgálták az eredmény alapján teszi meg a jogszabályi előírásoknak megfelelő intézkedéseket a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Címkék#bűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!