Beremend

2020.12.20. 08:51

A cementgyár idén is támogatja a tehetségeket

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) 2020-ban is meghirdette tehetséggondozó ösztöndíjprogramját, hogy ebben a nehéz helyzetben még inkább támogatást nyújtson a diákok számára.

Zs. K.

© Siklósi Hírek - fotó: Kacsúr Tamás

Fotó: Kacsur Tamas

A vállalat több mint egy évtizede aktívan támogatja a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élő diákokat a „DDC a Tehetségekért” ösztöndíjprogramon keresztül. A tehetséggondozó program idei fordulójában a beérkezett pályázatok feldolgozását követően a kuratórium Beremenden 47 ösztöndíjat osztott ki, 38 általános iskolás és 9 középiskolás diák részére. Az ösztöndíj tíz hónapon keresztül tartó folyamatos anyagi elismerést jelent, az általános iskolások havonta 8 ezer forintot, míg a középiskolások 10 ezer forintot kapnak tehetségük kibontakoztatásához. Az ösztöndíj korábbi nyertesei közül többen – folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként – újra elnyerték a támogatást. Az eredményhirdetést tegnap online formában tartották, ahol a kuratóriumi tagok virtuálisan köszöntötték a diákokat és ismertették a nyertesek nevét.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítványa Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően eddig összesen 98 millió forinttal támogatott több mint 1200 tehetséges tanulót.

Az ösztöndíjprogram mellett a DDC évek óta elkötelezett támogatója a Pécsi Rotary Club adventi meglepetéssorozatának, amely során egy szorgalmas tanuló részesül 100 ezer forintos támogatásban. A Rotary az adventi időszakban 24 általános vagy középiskolás diák karácsonyát aranyozza be programjával. A hagyományoktól eltérően idén online térben ünnepeltek: minden támogatott diák intézménye videóüzenettel készült az átadóra.

A DDC 2020-ban Nuszbaum Attilát támogatta, aki a Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolájának 11. osztályos tanulója. Attila jelenleg villanyszerelőnek tanul iskolájában, kiváló eredményeket ér el immáron három éve kivétel nélkül minden tantárgyban, emellett pedig családja iránt is folyamatos odaadást, elkötelezettséget tanúsít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!