Névadás

2020.12.18. 15:45

A mohácsiak keresztelhették el az új negyedet

Nagyon sok, több mint 1500 szavazat érkezett az egykori Selyemgyár helyén létesült negyed nevét kiválasztó voksolásra, a győztes a Selyemgyár Kulturális Negyed lett, jelentette be Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere.

M. B. - P. P. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Hamarosan megnyílnak az új létesítmények a mohácsi Duna-parton: a volt Selyemgyár és a Temaforg helyén lakások, játszóterek, sport- és szórakoztató célú létesítmények épültek, a munkálatok már a vége felé járnak.

Ezzel – több mint egymilliárd forintos pályázati támogatás segítségével – az utóbbi esztendők legnagyobb, s talán leglátványosabb beruházása készül el, a Duna-parton éktelenkedett, jórészt lepusztult gyárépületek helyén, illetve azok átalakításával egy teljesen új negyedet alakítottak ki.

Az önkormányzat arra kérte a mohácsiakat, nevezzék el ők az új negyedet. A határidőig 121-en 205 elnevezésre tettek javaslatot, ezek közül kerültek ki azok, amelyre a mohácsiak szavazhattak Pávkovics Gábor felhívására. A voksolás lezárult, több mint 1500 szavazat érkezett be, a Selyemgyár Kulturális Negyed 47,71 százalékkal, nagy versenyben nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!