szemétkedés

2020.12.02. 11:30

A több ezer tonna illegális hulladék töredékét viszik csak el Pécsen

Többségében kormányzati forrásból akarja felszámolni a vasasi önkormányzati ingatlanon felhalmozott szemetet a baloldali városvezetés, miközben egy sokkal nagyobb hulladékhegy esetében továbbra sincs kézzelfogható előrelépés.

Bóka Máté

Felszámolhatják az egykori Zsolnay-labdarúgópályán évtizedek alatt felhalmozódott illegális szeméthegyet – közölte a néhány nappal ezelőtt a baloldali önkormányzat, ám ehhez is központi támogatást szeretnének igényelni, ezért a Belügyminisztérium pályázatára jelentkeztek. A városházi közlemény azt említi, hogy „20 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból” lehetne a Kodály Központ mögötti önkormányzati tulajdonú ingatlanon felhalmozott illegális lerakót felszámolni, amihez még további 11 milliót adna az önkormányzat.

Kővári János (ÖPE) belvárosi egyéni képviselő szerint is különös, hogy miközben a kormányt kritizálja a baloldali városvezetés, központi támogatást kér még a hulladék elhordásához is, nem kizárt, hogy az érintett önkormányzati terület kapcsán valamilyen eddig nem ismert, akár értékesítési tervei vannak a baloldalnak.

Mindeközben Vasas mellett ennél tízszer nagyobb, közel 50 ezer tonnányi építési törmeléket tartalmazó illegális lerakó ügyében egyelőre nem sok előrelépés van. Berényi Zoltán (ÖPE), a terület egyéni képviselője azt mondta, hogy többször jelezte a városvezetésnek a problémát, de érdemi reakciót nem kapott.

Hozzátette, azt követően, hogy a Hulladékradar nevű új applikáción keresztül bejelentette a halmot, látott némi mozgást, konténernyi lomot elvittek, de a törmelék nagy része megmaradt. Mint mondta, tudja, hogy százmilliós bírságot kaphatott már a törmeléklerakó cég és a terület magántulajdonban van, de szerinte valamilyen megoldást mindenképpen lehetne találni, akár ledarálni és útalapban újrahasznosítani a törmeléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!