Meglepetés

2020.12.23. 11:30

Kisbusznyi ajándék érkezett a kis faluba

Ruhák, játékok, könyvek és persze jó sok szaloncukor is érkezett vasárnap Patapoklosira a Mediaworks Hungary Zrt. #légyteiskarácsonyihős elnevezésű adománygyűjtő akciójának köszönhetően.

Mészáros Rita

A jármű csomagtere tele volt ajándékokkal, ruhákkal, cipőkkel, játékokkal és gyümölccsel, így szükség is volt a sok szorgos kézre, hogy minél hamarabb kipakolják a dobozokat.

 

A Mediaworks Hungary Zrt. szervezett adománygyűjtést a településen élő rászoruló gyermekek részére, hogy ezzel tegye szebbé a karácsonyukat. Heteken keresztül gyűltek az ajándékok a cég budapesti székházában, valamint a Dunántúli Napló pécsi szerkesztőségében, ezek kerültek most a településre.

– Nagyon örülünk ennek a rengeteg adománynak – fogalmazott lapunknak Károlyiné Vári Szilvia, Patapoklosi polgármestere, miközben segédkezett a pakolásban. – A településen és a környező falvakban is sok a rászoruló család, igyekszünk majd úgy kiosztani az adományokat, hogy mindenkinek jusson belőlük.

A polgármester azt is elmondta, hogy Patapoklosin a tizennégy évnél fiatalabbak több mint negyvenen vannak, ők biztosan kapnak az ajándékokból, de mivel sok felnőtteknek való ruha és cipő is érkezett, ők is részesülni fognak ezekből. Pár perc alatt meg is telt a Biztos Kezdet Gyerekház nagy helyisége a felcímkézett csomagokkal. Plüssállatok, fiús játékok, könyvek, takarók és női holmik – többek között ezek álltak a dobozokon, zsákokon. Mind jól jön majd a nélkülöző családoknak.

A csomagokat a lapok terjesztésével foglalkozó Medialog munkatársai juttatták el a településre. Ahogy megtudtuk tőlük, ők már régóta támogatják az itt élőket, amikor hozzák a lapot, azzal együtt hozzák az éppen összegyűlt adományokat is. Idén azonban úgy gondolták, hogy karácsonykor szélesebb körű összefogásra buzdítják a kollégákat, és ahogy az ajándékok mennyisége is bizonyította, kezdeményezésük sikert aratott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!