rend a lelke mindennek

2020.12.13. 07:00

Már betartják a szabályokat a pécsi taxisok

Címkék#taxisok

Az elmúlt napokban valószínűleg szigorúan felléptek a szabálytalanul várakozó pécsi taxisok ellen a Konzum áruháznál a rendőrök.

Zs. J.

Megfigyelhető, hogy míg korábban a taxisok nemcsak a kijelölt drosztokon várakoztak, hanem a mellette lévő sávot, illetve az Irgalmasok utcájában a sétálóutca kövezetére is ráálltak. Ez egyik napról a másikra megváltozott.

Mint olvasónk írta, múlt héten egy taxist ellenőriztek a rendőrök, aki nem a megfelelő helyen várakozott. Elkérték az iratait, és valószínűsíthető, bírságot is kiszabhattak ellene, mivel az elmúlt napokban azt tapasztalta, amit mi is alá tudunk támasztani, hogy a taxisok jogkövetőek lettek, csak a kijelölt helyen várakoznak.

Több kérdéssel fordultunk a Baranya Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztályához, hogy büntettek-e a rendőrök a napokban taxist Pécsen a Konzumnál, illetve állampolgári bejelentés miatt intézkedtek-e a rend őrei. Ha igen, akkor milyen bírságot szabtak ki, és ebben az évben mennyi szabálytalanul várakozó taxis ellen intézkedtek a baranyai megyeszékhelyen.

Egy rövid, szűkszavú választ küldtek megkeresésünkre. Közölték, nem rendelkeznek arról kimutatással, hogy idén mennyi taxis ellen indult eljárás szabálytalan várakozás miatt. Hozzátették, hogy a közterületen elkövetett közlekedési szabálysértéseket a rendőrök rendszeresen ellenőrzik. A visszatérő ellenőrzések célja az, hogy a KRESZ-szabályokat betartsák az autósok és a taxisok is. Az intézkedő rendőr amennyiben szabálysértést észlel, figyelmeztet, helyszíni bírságot szab ki, vagy feljelentést tesz.

Kijelölt drosztok

A pécsi önkormányzat szabályozta, hogy a taxis a közterület-kezelő által kialakított taxiállomásokat veheti igénybe a városban. Pécs belvárosában több ilyen kijelölt hely van: a Király utca végén, a Búza tér közelében, a felújított Centrum Parkolónál, illetve a Bajcsy Zsilinszky úton. A legfelkapottabb a Konzum előtti rész, és az elmúlt időszakban a Centrum parkolónál is esténként egyre több taxis várakozik. Információink szerint Pécsen jelenleg mintegy 250 taxis van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!