készülődés

2020.12.08. 20:00

Még nem késő feladni az ünnepi ajándékokat

A karácsonyi ajándékot a járványhelyzet miatt most még többen internetes áruházakból rendelik meg, ez pedig azt jelenti, hogy jelentősen megnőtt a csomagforgalom a postákon. Ha azt szeretnénk, hogy időben érkezzen meg a meglepetés, érdemes mielőbb lépni.

Mészáros Rita

Fotó: Nagy Gábor

Az ünnepek előtti hetek jelentik minden évben a legforgalmasabb időszakot a postákon, ez most sincs másként, sőt, az idei szezon jóval erősebb, mint a tavalyi. Ahogy a Magyar Posta közleményében is olvasható, a 2020. novemberi belföldi csomagforgalom közel harminc százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. A fokozott forgalom – a tapasztalatok szerint – karácsonyig kitart. Nem csoda, hogy ilyen sok a csomag, hiszen a járványhelyzet miatt sokan az internetes áruházakból való rendelést tartják a legbiztonságosabb megoldásnak az ajándékok beszerzésére.

A jelentősen megnövekedett forgalom miatt a posta már novemberben bevezette a szombati kézbesítést, de nekünk is érdemes pár tanácsot betartani, ha azt szeretnénk, hogy időben megérkezzenek a meglepetések. Figyeljünk arra, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont a rendelésre, amikor garantálják a csomag karácsony előtti megérkezését. A posta azt is javasolja, hogy a megrendelés véglegesítése előtt alaposan ellenőrizzük a címadatokat, és mindenképpen oda kérjük a csomagot, ahol biztosan át tudjuk venni, így is hamarabb juthatunk hozzá a kívánt termékhez.

Valószínűsíthető, hogy a vírushelyzet miatt kevesebben utaznak a rokonokhoz, ismerősökhöz karácsonykor, emiatt többen adhatnak fel csomagot a postákon a szeretteiknek, mint a korábbi években. Ezt sem érdemes halogatni, a posta azt javasolja, hogy legkésőbb december 18-ig adjuk fel a csomagot, hogy az ünnep előtt megérkezzen a címzetthez.

Támogathatjuk a helyi vállalkozásokat

Természetesen nem kell feltétlenül messziről megrendelni az ajándékokat, helyette választhatjuk a helyi kisvállalkozókat is, akiket ezzel is támogathatunk, hiszen a vírus miatt ők is nehéz helyzetbe kerültek. A Facebookon már útjára is indult egy kezdeményezés, amelynek segítségével mindenki felhívhatja a figyelmet azokra a vállalkozókra, akiktől beszerezhetjük a meglepetéseket. Az ügyes kezűek persze maguk is elkészíthetik az ajándékot, így biztosan valami egyedivel lephetjük meg szeretteinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!