Beremend–Harkány

2020.12.20. 15:15

Szeretetből adnak még több szeretetet

Bár az idei karácsony csendesebb lesz mindenütt a koronavírus-járvány miatt, a siklósi székhelyű Fontos Vagy Nekünk Egyesület ebben az évben is kiemelt figyelmet szentel hagyományosan felvállalt szeretetszolgálatára, hogy a karácsonyi készülődés jegyében a térség idősek otthonaiban az ott élők részére a többéves gyakorlatnak megfelelően ünnepélyes karácsonyi műsorral és ajándékokkal kedveskedjen.

Mészáros B. E.

Az eddigiekben az egyesület kiemelt rendezvénye volt minden esztendőben az otthonokban gondozottak számára szervezett karácsonyi ünnepségük, ám ebben az évben a közös ünneplésre nincs lehetőség. Azonban a világjárvány ellenére a szervezet tagjai idén is kedveskedni fognak az idős lakóknak. Az online lehetőségeket kihasználva olyan karácsonyi műsort állítottak össze a lelkes tagok és néhány „külső” segítő közreműködésével, melyet helyben láthatnak majd az otthonok lakói.

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez az egyesület tagjai és külső segítőik közel egyórás műsor keretében köszöntővel, énekekkel, egyházi áhítattal teszik varázslatosabbá, meghittebbé a karácsony estét. Nem feledkeznek meg a karácsonyfa-állításról sem. A térség mind az öt idősek otthonának (Máriagyűd, Harkány, Beremend, Magyarbóly, Illocska) egy feldíszített karácsonyfát ajándékoznak, valamint környékbeli szponzorok és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával minden otthonlakó részére egy karácsonyi ajándékcsomagot állítanak össze, melyeknek átadására a helyi ünnepségek keretei között kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!