lassan betelik...

2021.01.28. 20:00

A tüskésréti pályán róják most a köröket a pécsi sportolók

Jó időben megtelik Pécsen a tüskésréti szabadidőpark, fiatalok, idősek, családok és baráti társaságok érkeznek, hogy fussanak, sétáljanak, játszanak, vagy csak egyszerűen élvezzék a friss levegőt. Egyik olvasónk is megjegyezte, hogy nagy ott a tömeg, ami számára már-már zavaró.

Mészáros Rita

A tüskésréti szabadidőpark már régóta népszerű a pécsiek körében, sokan járnak oda kikapcsolódni. A vírushelyzetben talán még kedveltebb lett, hiszen a város közelében élvezhetjük a friss levegőt, és ott a maszkviselés sem kötelező. Egyik sportszerető olvasónk is megjegyezte, nagy ott a tömeg. Ahogy írta, szerinte a nagy látogatottság a szép idő mellett az újévi fogadalmaknak is betudható, illetve annak, hogy a városban nem nagyon van más lehetőség a kulturált körülmények között való hobbi­sportolásra.

A helyzetet rontja, hogy az edzőtermek bezártak, így sokan választják most a futást, gyaloglást, kültéri fitneszparkot, a beltéren megszokott lehetőségek híján. Ezután megnéztük, mi a helyzet Tüskésréten. Hétköznap délelőtt mentünk, és még csak nem is volt kimondottan jó idő. Mindezek ellenére nagyon sokan voltak, a játszóteret elfoglalták a gyermekek, a futók egymást követték a pályán, és a fitneszparkban is többen erősítettek. Így tett a Czebe testvérpár is, akik régóta járnak már ide. Ahogy mesélték, Tüskésrét mindig népszerű volt, de a vírushelyzetben érezhetően többen járnak ki. Hétvégén teljesen megtelik a terület, de hétköznap is sok a látogató, csak akkor van nyugalom, amikor tényleg nagyon rossz az idő.

Ahogy olvasónk, úgy ők is felvetették, jó lenne Pécsen több ilyen szabadidőpark, úgy eloszlana a tömeg. A kérdést, hogy a városban terveznek-e hasonló létesítményt létrehozni, feltettük az önkormányzat sajtóosztályának. Válaszukban azt írták, hogy Ruzsa Csaba alpolgármester jelzése alapján több ilyen tervezés folyik már. Mivel kiemelt cél a pécsieknek kulturált sportolási lehetőséget biztosító létesítmények létrehozása, a 2021–27-es európai uniós ciklusban fókuszálni fognak az ilyen fejlesztéseket támogató forrásokra.

A Mecsek is jó útvonalakat biztosít

A jövőben tehát számíthatunk még más szabadidőparkokra is Tüskésréten kívül, de ez persze nem oldja meg azt a problémát, hogy most hova menjünk sportolni, ha el szeretnénk kerülni a tömeget. Futni a megyeszékhelyen az autók között, aszfalton nem biztos, hogy a legjobb választás, de szerencse, hogy itt van a Mecsek. Könnyen járható turistautat ugyanúgy találunk, mint emelkedőkkel tűzdelt terepet, így a kezdő és gyakorlott sportoló is megtalálja a szintjének megfelelő kihívást.

Ugyanakkor a nappali is kiváló helyszín lehet a különböző erősítő gyakorlatok elvégzésére. Az erre szakosodott boltokban minden eszközt megkapunk, amire otthon szükségünk lehet fittségünk megőrzése érdekében. Ha magunk nem tudjuk, hogyan álljunk neki az edzésnek, akkor segítségünkre lehet az internet. Mivel nem tudni, mikor nyithatnak ki, így egyre több pécsi edzőterem is online módra állt át, és rendszeresen edzésvideókat osztanak meg a bérlettel rendelkező tagokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!