PTE

2021.01.27. 19:16

A virtuális térben zajlik majd a nyílt nap

A kutató mérnöki életpálya ma a világ gazdaságának legmeghatározóbb területe. Aki érez magában elhivatottságot, hogy jobbá tegye a jövőt, az Európa legkeresettebb hivatását választja magának, mérnök lesz. Építészettel, robotikával, informatikával, gépészettel, környezetvédelemmel foglalkozik.

T. V.

rpt

A digitális tanrend ellenére a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának képzései iránt érdeklődőknek nem kell nélkülözniük a felvételi nyílt napok hangulatát. Az ország egyik legdinamikusabban fejlődő műszaki képzést nyújtó egyetemi karán úgy lehet szétnézni és élőben beszélgetni a kar oktatóival, hallgatóival, céges partnereivel az oktatásról, a hallgatói létről vagy a pécsi egyetemi életről, mintha ott állnának egymás mellett az egyetem aulájában.

A második virtuális nyílt napot január végén rendezi meg a kar. A virtuális térben most is élőben lehet beszélgetni a PTE MIK oktatóival, hallgatóival. A képzéssel, oktatással, a hallgatói léttel, a pécsi egyetemi élettel kapcsolatos tudnivalók mellett a résztvevők megismerhetik azokat a vállalkozásokat is, amelyek a duális képzésben partnerek.

– A január 30-ai nyílt napunkat szintén online rendezzük meg, a felhasználói élmény növelése és az információátadás hatékonyságának fokozására újabb akciókat építünk be a térbe – fogalmazott a nyílt napok kapcsán dr. Kondor Tamás, a PTE MIK általános és stratégiai dékánhelyettese.

A nyílt naphoz a kar honlapján (mik.pte.hu) lehet csatlakozni. A regisztráció után lehet bejutni a virtuális aulába, ahol az adott szakok információs pultját lesz érdemes felkeresni. Itt virtuális chatablakokon keresztül élő emberek fogadják a látogatókat. Emellett videók, kép­anyagok is segítik a tájékozódást – tájékoztatta lapunkat az egyetem. Az előző évek tapasztalatai alapján az érdeklődők leginkább a felvételi követelményekre, a bejutási lehetőségekre, a képzés menetére, a külföldi ösztöndíj lehetőségekre kíváncsiak. Utóbbival a karral kapcsolatban álló közel 100 nemzetközi intézményi partner révén a hallgatók bejárhatják Európát, de további ösztöndíjak segítségével eljuthatnak akár a Fülöp-szigetekre, az USA-ba vagy Kínába is.

Mi több, a virtuális nyíltnap terében elrejtettek egy felületet, ahol a látogatók nyerhetnek egy szuper SAMSUNG tablet-et.

Prezentációs napot tartanak

Mint azt a PTE-től a tervekkel kapcsolatosan megtudtuk, a következő online nyílt napon a nyilvános programokkal párhuzamosan 10-től 15 óráig prezentációs napokat tartanak a karon. Itt a kar bemutatkozása keretében a hallgatók kutatási munkáit ismerhetik meg az érdeklődők, így nagyobb betekintést nyerhetnek abba, hogy mit tanulnak, mit kutatnak az egyes szakokon a jövő szakemberei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!