szalatnak

2021.01.21. 18:14

Az ünnep elmúltával is adományoznak

Tizenhárom szalatnaki rászoruló kapott nemrég  adományokat a helyi önkormányzat, a Mosolymanó Egyesület és a Baranya Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetően.

Zs. K.

Pécsen már 12 éve támogatja az igazoltan rászorulókat a civil szervezet, tavaly januárban pedig elindították a Baranyai Mosolymanó közösségi oldalt is, amelynek felületére önkéntesek segítségével kerülnek ki a név nélküli kérések. Mint azt Tamási Réka, a Mosolymanó munkatársa elmondta, az esetek 60 százalékában érkezik is segítség a jó szándékú adományozóktól.

Őri László, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, a Mosolymanó Egyesülettel még decemberben, az ünnepek előtt tervezték meg, hogy januárban is segítik a baranyai rászoruló családokat, hiszen az év első hónapja különösen megterhelő a nélkülözők számára, ráadásul ilyenkor kell a legtöbbet költeni, például a fűtésre is. A megyei önkormányzat több százezer forinttal támogatta az adományozást, melynek köszönhetően első körben több mint tíz szalatnaki család kapott tartós élelmiszerekkel megpakolt csomagokat, illetve az egyesület jóvoltából ruhákat. Ezt követően a következő hetekben Majláthpusztára és egy Szigetvár környéki községbe szállítanak majd hasonló adományokat.

Gulácsi Erika, Szalatnak polgármestere elmondta, a Mosolymanó Egyesülettel jó kapcsolatot ápolnak, a szervezet nem először adományozott ruhákat a falunak. A községben a közmunkaprogram keretében uborkát termesztenek és papírfonott kosarakat készítenek, melynek értékesítése mind az itt élő családok támogatására szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!