Siker

2021.01.13. 16:45

Bölcsőde épülhet idén a faluban

Még az idén megépülhet az új bölcsőde Márokon, melyre az önkormányzat korábban a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást.

Zs. K.

Paszab, 2020. március 17. Két bölcsõdés gyermekkel rajzolnak a dajkák a paszabi Mesekert Bölcsõdében 2020. március 17-én. Az egyébként teljes létszámmal mûködõ, 24 férõhelyes bölcsõdébe a koronavírus-járvány miatt már csak két gyermek jár, ezért az önkormányzat az iskola és az óvoda után ezt az intézményét is bezárja március 18-án. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A több mint 144 millió forint pályázati támogatásból megvalósítandó beruházás keretében a falu központjában, a Többfunkciós Szolgáltatóház mellett épül meg egy teljesen új intézmény.

A maximum nyolc férőhelyes bölcsődének nagyon örülnek a helyiek, ugyanis Márokon évekkel ezelőtt, 2006-ban bezárt az óvoda. Az önkormányzat célja azóta is az, hogy újra kinyithasson. Most a pályázati forrásnak köszönhetően a legkisebb korosztály számára tudják megoldani a szolgáltatást, de a községvezetők bíznak abban, hogy a későbbiekben ez az épület óvodaként is működhet.

– Jelenleg az engedélyeztetés van folyamatban, és bízunk benne, hogy ebben az évben megépül a ház és meg is kezdheti a működését a kétcsoportos minibölcsőde – mondta Krizics Zsanett, Márok polgármestere. Az épület működését korszerű, megújuló energiák felhasználásával tudják majd biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!