trauma

2021.01.23. 16:30

Hangoskönyv formájában is megjelent a kötet

Sok írást kaptak az ország minden területéről és a határon túlról, a témák igen sokfélék.

T. V.

20201007 Pécsvárad Kopa Marcell látássérült egyetemista , amatőr színjátszó és édesanyja Kopa Adrienn. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Lapunkban is beszámoltunk róla korábban, hogy a pécsváradi Kopa Adrienn a Bartimeus Kulturális Közhasznú Egyesület önkénteseként és támogatásával jelentkezett az Erősödő Civil Közösségek pályázati kiírására. A terve az volt, hogy létrehozzon egy kiadványt, amelyben csupa olyan történet található, amelyek segíthetnek azoknak az embereknek, akik valaha egészségesek voltak, ám valamilyen betegség vagy trauma kapcsán fogyatékossá váltak. A valós történetek bemutatásával támogatják a jelenleg gyász­időszakban lévő sorstársakat és családjaikat a lelki feldolgozási folyamatban.

Számos írást kaptak az ország minden területéről és a határon túlról, a megjelenő témák és a fogyatékosságok típusa igen sokféle. A Van élet ez után is... című kiadvány azóta el is készült, összesen 48 írást, történetet tartalmaz.

Mint megtudtuk, a kötet háromszáz nyomtatott példányban jelent meg, amelyeket az egyesület – figyelemfelhívó plakátokkal együtt – Baranya, Tolna és Somogy megyék kórházi osztályain, közösségi tereiben, folyosóin valamint könyvtárakban helyez el. A könyv emellett a fogyatékossággal élők érdekvédelmével foglalkozó szervezeteknél is fellelhető lesz. Ezeken a helyeken bárki elolvashatja a kötetet, hogy erőt merítsen belőle a nehezebb időszakokban. Körülbelül kétszázötven könyvet már ki is vittek, a többi szállítása pedig folyamatban van jelenleg.

– A visszajelzések abszolút pozitívak, sok olyan ismerős megjelent az életemben, akiken keresztül szerencsére több helyre el tudtuk juttatni a kiadványt – tudtuk meg Kopa Adrienntől.

Felolvassák

A kiadvány készítői a látássérültekre is gondoltak, így az esélyegyenlőség jegyében az írások hangoskönyv formájában is elérhetőek az egyesület honlapján. A Van élet ez után is…-ban helyet kapott novellákat többek között Darabont Mikold, Götz Attila, Györfi Anna és Józsa Richárd a Pécsi Nemzeti színház színművészei, a Janus Egyetemi Színház színészei, valamint a bonyhádi Vörösmarty Színjátszócsoport tagjai olvassák fel. Ez is hozzátesz a kötet értékéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!