múltidéző

2021.01.23. 11:30

Így ment a razzia: az éjszakai pillangókra is rendszeresen lecsaptak

Zs. J.

Nem mindenki örült a rendvédelmi szervek megjelenésének

Korábban nem volt ritka, hogy a rendőrség engedélyezte a média munkatársainak, hogy részt vegyenek az éjszakai razziákon.

 

A rendszerváltás előtti időszakban a szórakozóhelyeken közveszélyes munkakerülőket kerestek, de a fiatalabb korosztály is izgulhatott, hogy ne egy sör, pohár bor előtt érje őket az ellenőrzés. A nyolcvanas évek elején a kedvenc pécsi helyek a Hullám, az Olimpia, a Barbakán Borozó, és a Kazinczy voltak.

Volt olyan eset, ahogy beléptek a rendőrök a szórakozóhelyre, a hangosbemondón bemondták:

Kedves vendégeink, rövid technikai szünet következik.

A tulaj azért nem volt annyira vidám. Félt, mert tudta, sok a fiatal, és emiatt a büntetés sem maradt el.

A nagyobb koncertekre külön készült a rendőrség. 1988-ban Nem „robbant” a Pokolgép címmel jelent meg a lapunkban egy cikk. A koncert előtt a DOZSO (mai Bóbita Bábszínház) körül kezdték az ellenőrzést. Több fiatalt előállítottak, részeg randalírozás, a rendőrök szidalmazása, a vasúti szerelvényekről letört hamutartók miatt.

A 90-es években a prostikra fókuszált a rendőrség. Több olyan razzia volt Baranyában, ahol az éjszakai pillangókat kapcsolták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!