Koronavírus Baranyában

2021.01.14. 14:30

Koronavírusos lett egy idős ember a malomvölgyi szociális otthonban

Kórházi megjelenést követően került elkülönítésre az intézményben, majd ezt követően a 12. napon lett pozitív tesztje. Egyelőre más nem fertőződött meg.

dg

Forrás: http://szeretetotthon-pecs.hu/

Egy olvasónk tájékoztatta hírportálunkat, hogy egy gondozott idős ember elkapta a koronavírust a malomvölgyi szociális otthonban és kórházba szállították. Ezzel kapcsolatban kerestük meg az intézményt.

Mint Gyuró Anikó intézményvezető tájékoztatta a bama.hu-t, a szociális otthon egy lakója december végén kórházi megjelenést követően került az izolációs részlegükre. Az ellátott tesztje a kórházi megjelenéskor negatív volt. A 14 napos izolációs időszak 12. napján romló egészségi állapot miatt sürgősségi ellátásra szorult, ahol az elvégzett gyorsteszt negativitást, majd a PCR pozitivitást mutatott.

Ezt követően az ellátott szobatársai, valamint az izolációs részleg munkatársai esetében elvégzett gyorsteszt negatívnak bizonyult.

- Tudomásunk szerint az előzőekben sem volt és jelenleg sincs fertőzött ellátott az intézményben.

Az állam által biztosított gyorstesztelésnek köszönhetően folyamatosan ellenőrizni tudtuk munkatársainkat, ezzel is sikerült biztonságos környezetet biztosítani ellátottainknak – írta válaszában az intézményvezető.

Hozzáfűzte, hogy a munkatársak és az ellátottak védőoltás beadása a kormányhivatal koordinálásában, az oltási protokollhoz igazodva zajlik.

- Köszönettel tartozunk azért, hogy nagy intézményként munkatársaink, lakóink elsőkként élhetnek az oltás nyújtotta biztonság lehetőségével

- zárta gondolatait Gyuró Anikó intézményvezető.

Az ország második legnagyobb létszámú idősotthonában, a Baptista Szeretetszolgálat pécsi idősotthonában 237 fő a dolgozók száma és 480 idős ember él. Megírtuk, hogy január 6-án megkezdték beoltani a dolgozókat és a gondozottakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!