Nemes cselekedet!

2021.01.31. 18:29

Pizzát rendelt a betegeknek díjazásából a Vaklufis

 Lakatos Norbert Vaklufist is díjazta a Blikk a Hősök vagytok! kampány keretében.

Zs. K.

A számos nagylelkű hétköznapi hős mellett Norbert történetét is megismerhették az olvasók, és a szavazók jóvoltából a Vaklufis a legjobb öt közé került.

Az elnyert összegből a pécsi gyermekonkológiára, az ott kezelt betegeknek rendelt pizzát a szalántai Marica étteremből. Az étterem nagy örömmel állt Norbert mögé a kezdeményezés kapcsán, a pizzákat kedvezményes áron adták a Vaklufisnak, így ők is részesei az adományozásnak.

A kisharsányi Vaklufis nem először jótékonykodik, nemrégiben Lufiból hajtogatott biciklit a Pécsi Tudományegyetemnek, de készített már például óriás doktor- és ápolónőbábut is a kórháznak.

– Kaptam egy felkérést az egyetem egyik projektjéhez, ami arról szól, hogy 40 nap alatt szeretnék körbebiciklizni a földet, persze csak képletesen. Fontosnak tartom a mozgást, főleg ebben az időben, így nem volt kérdés, hogy igent mondok – kezdte Norbert, aki nagyjából 80 darab lufiból 5 óra alatt készítette el remekművét. – Úgy gondolom, ha csak egy percre is el tudom az emberek figyelmét terelni egy vidám dolog felé, már megérte! – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!