Célkeresztben

2021.02.24. 11:30

Baranyaiak is helyet kaptak a keresett bűnözők toplistáján

Az idei toplistás bűnözők között több baranyai neve is szerepel.

Zsigmond József

A rendőrség pár éve újra közreadja a magyarországi topbűnözők listáját. A cél az, hogy a police.hu oldalon közzétett arcképek segítségével ráirányítsa a lakosság figyelmét a legkeresettebb bűnözőkre.

Ezen az oldalon a fényképek alatt olyan piktogramokat is feltüntetnek, mint hogy a bűnöző különösen veszélyes (kék felkiáltójel), fegyverrel rendelkezhet (piros pisztoly), illetve díjkitűzés, vagyis nyomravezetői díjban részesülhet az, aki segít a bűnöző kézre kerítésében, vagy információkkal tud szolgálni a hollétéről.

Az idei év toplistás bűnözői között a legidősebb Zelend András, aki 1955-ben született Pécsen. Ellene európai elfogatóparancs van érvényben csalás vétsége miatt.

A toplistán még két baranyai neve szerepel, a siklósi Nikolics Tibor, akit távollétében négy év hat hónap fogházbüntetésre ítélt a bíróság nem jogerősen nagy értékű áfacsalás bűnsegédlete miatt. A férfi annak a bandának volt a tagja, amelyik a cukor áfájával csalt.

A másik bűnöző a pécsi Egri Norbert, aki ellen a Szekszárdi Törvényszék csalás, valamint ittas járművezetés miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. Fontos megjegyezni, hogy vele kapcsolatban 200 ezer nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség.

Részben még egy baranyai kötődésű bűnöző van a toplistán: Grubacs Igor. Az ő eseteivel lapunk többször is foglalkozott, s gyaníthatóan még sokszor fog szerepelni a neve a Dunántúli Naplóban.

Vannak persze olyanok is, akiket elkapnak – még ha kicsit később is, mint azt szeretnénk. Mert nincs elfelejtett bűntény – erre a megállapításra jöhetett rá K. István, aki közel tíz évig bujkált a rendőrség elől. A férfi ellen a Siklósi Ügyészség adott ki körözést, rablás elkövetésének gyanúja miatt. Tavaly év végén a magyar rend­őrök tudomására jutott, hogy K. István hamis iratokkal Németországban tartózkodhat. A férfi kezén karácsony előtt kattant a bilincs Schweinfurtban.

Egymillió jár a nyomravezetőnek

Továbbra is érvényben van az egymilliós nyomravezetői díj a pécsi bankrablással kapcsolatban. Amint azt lapunk megírta, tavaly májusban másodszor is kirabolták a Komlói úti bankfiókot. A maszkos férfi a pénzintézetbe belépve közölte, hogy fegyver van nála, és a pénzt követelte, majd miután megkapta, távozott a helyszínről. A rendőrség a férfiról fényképet közölt, ahol látszik, hogy a jobb kezében fegyvert tart, a bankrabló a kép alapján zömök testalkatú, sötét szemüveget viselt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábban kiadott közleményében kérte, hogy aki a férfi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72/504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A jutalom továbbra is nettó egymillió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!