skoda szerelem

2021.02.28. 20:00

Új szolgálati autót használ magáncélra Péterffy

A veszélyhelyzetet kihasználva egy személyben döntött Pécs baloldali polgármestere egy 2020-as gyártású Skoda Superb bérléséről évi hárommillióért. Később Péterffy Attila azt is lepapírozta, hogy magáncélra is használhassa a 272 lőerős autót.

Vizvári Soma

Egy évre összesen hárommillió forintért bérel a pécsi Polgármesteri Hivatal egy személygépjárművet – ez derül ki egy 2020. május 13-ai keltezésű veszélyhelyzeti határozatból.

Péterffy Attila polgármester tehát egy személyben, a veszélyhelyzetet kihasználva, a közgyűlés beleegyezése nélkül döntött a bérlésről, amikor éppen az egyre nehezebb gazdasági helyzetre kellett volna koncentrálni. (A hangzatos szavak szintjén egyébként ez történt – csak hát a tények mutatnak mást.)

Az autó minden bizonnyal egy vadonatúj Skoda Superb, tapasztalataink szerint a polgármester ugyanis mostanság egy ilyen kocsival közlekedik (ahogy fotónk is bizonyítja). Egészen pontosan 2020-ban gyártották a rendszám alapján a járműnyilvántartóban lekérhető adatok szerint, és első nyilvántartásba vételét pedig tavaly május 7-ére datálják, azaz éppen pár nappal azelőttre, hogy megszületett az említett határozat a bérlésről.

A hivatal új Skodája 272 lóerős teljesítményre képes, ami azért a középkategóriát már meghaladja, és nem biztos, hogy szükség van rá egy polgármesteri munkakörben. Péterffy arról is gondoskodott, hogy a luxusautózást ne csak a munkavégzés közben élvezhesse, hanem magánutakon is.

A polgármester ugyanis később, egy szeptember 22-i salátaelőterjesztésében kérte a közgyűlést, hogy engedélyezze számára a gépjármű személyhez kötött használatát. Ez a gyakorlatban azt jelenti a gépjármű-üzemeltetési szabályzat szerint, hogy belföldön és külföldön is használhatja a hivatali gépjárművet költségtérítés-fizetési kötelezettség mellett.

Az autó kapcsán több kérdéssel is megkerestük a pécsi önkormányzatot – lapzártánkig azonban egyikre sem érkezett semmilyen válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!